Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на образованието на Афганистан, където талибаните взеха властта миналия месец, нареди на всички ученици от мъжки пол от 6-и до 12-и клас, както и на мъжете учители, да се върнат в училищата от утре, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В изявлението, публикувано днес във Фейсбук, не се споменават момичетата на тази възраст. Това подчертава съществуващите опасения, че талибаните може да наложат ограничения за момичетата и жените, отбелязва АП.

По-рано новите ислямистки управници на Афганистан позволиха на момичетата от 1-и до 6-и клас да се върнат в клас.

В миналото твърдолинейната групировка е забранявала на момичетата и жените да ходят на училище и на работа.

В някои афганистански провинции на жените все още не е позволено да се върнат на работа. Изключение е направено за онези, които работят в системата на здравеопазването и образованието.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.