Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на външните работи на Китай изрази надежда, че Световната банка ще "проведе всеобхватно разследване", за да "защити по-добре професионализма и надеждността" на класацията "Правене на бизнес" (Doing Business), предаде Асошиейтед прес, пише БТА. 

Китайското правителство придава голямо значение на оптимизирането на бизнес средата, заяви говорителят на министерството Чжао Лицзян.

Комисията по етика и бордът на Международния валутен фонд (МВФ) трябва да разгледат доклада, в който се твърди, че ръководителката на фонда Кристалина Георгиева е упражнила натиск в полза на Китай върху персонала, докато е била в Световната банка, заяви днес източник от френското министерство на финансите.

Това е сериозна тема. Независимият доклад не е присъда и комисията по етика и бордът (на изпълнителните директори - бел. ред.) на МВФ трябва да проучат доклада, да изслушат управляващия директор и да представят своите заключения, каза източникът, цитиран от Ройтерс.

Георгиева заяви, че е "фундаментално несъгласна с констатациите и тълкуванията" на доклада и е информирала Изпълнителния съвет на МВФ.

Междувременно стана ясно, че Министерството на финансите на САЩ анализира доклада. Ако бъдат намерени доказателства за извършени манипулации, е твърде вероято да се стигне до търсене на отговорност. 

Класацията "Да правиш бизнес" оценява регулаторната среда, колко лесно се започва бизнес, инфраструктурата и други показатели за бизнес климата.

Докладът за установените нередности е публикуван близо две години, след като Георгиева пое ръководството на МВФ, малко преди да се разрази най-голямата икономическа криза в 76-годишната история на Фонда, която бе предизвикана от пандемията от COVID-19.

"УилмърХейл" посочва, че е била наета от Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), която е част от групата на СБ, през януари да направи преглед на вътрешни обстоятелства, които са довели до нередности при данните. Кантората уточнява, че банката е подкрепила разследването, но то е проведено изцяло независимо.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.