Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на Русия Владимир Путин, принуден да се самоизолира заради случаи на коронавирус сред контактували с него лица, заяви, че в обкръжението му има "няколко десетки" болни от COVID-19, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

"Знаете, че за жалост бях принуден в последния момент да отменя визитата си в Душанбе. Много съжалявам, но причината е, че в най-близкото ми обкръжение, както знаете, са открити случаи на заболяване от коронавирус", каза днес руският президент, говорил чрез видеовръзка на срещата на върха на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС), започнала в столицата на Таджикистан. "Това са не един, не двама, а няколко десетки души", отбеляза Путин.

Той се извини, че не може да присъства лично на срещата, и уточни, че ще остане в самоизолация "няколко дни".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Путин трябва да остане в изолация поне една седмица заради безпрецедентно големия брой случаи на коронавирус в обкръжението му. Сред заразените са част от хората, които отговарят за сигурността на руския президент, и служители, грижещи се за различни аспекти от ежедневието му, отбеляза Песков.

Той каза още, че дейността на Кремъл не е засегната и самият Путин работи нормално от резиденцията си в предградие на Москва.

Всички заболели от COVID-19 в обкръжението на руския президент не са се реваксинирали навреме. Те страдат от безсимптомни и леки форми на заболяването, уточни Песков.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.