Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Владимир Путин обича да се представя като голям експерт по история. Но един руски средношколник коригира твърденията му по време на открит урок и подкопа авторитета му на историк-любител, съобщават руските медии.

Никанор Толстух от град Воркута бе един от избраните участници за открит урок с други ученици и лектор Владимир Путин във Владивосток. Градът организира събитието по случай празника си.

По време на лекцията пред избрани отличници по история от целия регион, Путин заяви:

"Защо Петър I е започнал седемгодишната война? Защо се е бил цели седем години с шведите? Нека не забравяме, че руският цар печели решаващата битка и войната в Полтава, а днес тя се намира на украинска територия."

Никанор в този момент обаче вдига ръка и поправя президента.

„Не го тълкувайте като…“, заеква той в началото, но продължава: “Не се казва Седемгодишната война, а Голямата северна война. Тя трае 21 години. Ние я губим четири пъти, печелим на петия път. Така е правилното“, поправя го ученикът.

„Да, да. Благодаря за забележката“, казва Путин и продължава с лекцията си.

Намесата на Никонор е заснета и пусната в YouTube и е гледана вече от милиони руснаци, като се е превърнала в най-коментираната тема. Стига се дотам, че директорката на училището, в което учи Никанор, дава специално изявление.

"Нашето момче, разбира се, е великолепно, но притежава и тази типична за младежта арогантност. Но той трябва да се научи да е скромен и да не коригира Владимир Владимирович", казва тя. 

Действително Голямата северна война продължава от 1700 до 1721 година. Швеция накрая е победена и Русия получава достъп до Балтийско море. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.