Ива Митева ще се кандидатира за последен път като депутат на ИТН от гражданската квота. Това заяви тя след края на последното заседание на 46-ото Обикновено Народно събрание.

"Имах колебания дали да се занимавам с политика. Не е лесно. Отстрани нещата изглеждат много различни. Длъжна съм да опитам поне за последен път", каза Митева пред БГНЕС и допълни: "Дължа го на хората, които са гласували за мен и ИТН. Ще се кандидатирам най-вече заради онези млади хора, които аз непрекъснато настървявам да участват в политиката. Без тях и без промяна в поколенията истинска промяна няма да се случи".

Като положителен резултат в работата на това Народното събрание тя определи актуализацията на бюджета, както и приемането на изцяло нов правилник.

"Аз бях едновременно и със свои, и с чужди. От една страна трябваше да балансирам между партиите на промяната и партиите на статуквото, а от друга - между самите партии на промяната. В един момент дори останах съвсем сама. Не допуснахме в този парламент да се наруши Конституцията и правилника, нито да се отклоним от духа им", добави Митева.

Като най-важен в момент в бъдещата работа на следващия парламент тя определи съдебната реформа, пожелавайки си да има достатъчно гласове, които да я подкрепят в пленарна зала.

За конфликта ѝ с депутата от ИБГНИ Татяна Дончева пък Митева бе кратка:

"Такива хора нямат място в политиката".