Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на здравеопазването след многократни запитвания и призиви да покаже данните за ваксинираните предостави информация за последните 14 дни (от 01.09 до 14.09.2021 г.). От справката става ясно, че имунизираните срещу  COVID-19, на които се е наложило да постъпят в болница, са 7,2 на сто. При най-тежко боледуващите, тези, които са стигнали до интензивни отделения, обаче процентът на ваксинираните рязко спада - до 0,3 на сто. Има и обобщена информация от март до средата на септември за починалите със завършен курс на имунизация - 64-ма от общо 9494 смъртни случаи.

Темата е обект на непрекъснати спекулации от противниците на ваксините срещу COVID като една от често разпространяваните фейк новини е, че по-голямата част от хоспитализираните през новата вълна на коронавируса са напълно имунизирани. 

Вчера едно от най-изявените лица на мерките и ваксините срещу COVID доц. Мангъров беше на два пъти опроверган от две лечебни заведения за негови твърдения, свързани с починали и тежки случаи сред имунизирани пациенти в отделението в Инфекциозна болница, което той оглавява. Първо ръководството на лечебното заведение обяви, че не е имало смъртни случаи при тях, след това той се дообясни, че ставало дума за пациент, по-късно приведен в интензивното отделение на "Токуда". Последва и ново опровержение, този път от ръководството на тази болница, че не е имало такъв случай при тях.

Ето и съобщението на МЗ:

За  последния 14-дневен период (от 01.09 до 14.09.2021 г.):

- относителният дял на постъпилите за болнично лечение пациенти със завършен ваксинационен курс (поставени 2 дози при двудозовите и  съответно, 1 доза при еднодозовите ваксини) е 7,2% от всички хоспитализирани с COVID-19.

- хоспитализирани в лечебни заведения с доказан COVID-19 са 6488 души, от които със завършен ваксинационен курс са 468.

- относителният дял на лицата, постъпили за интензивно лечение, е 0,3% от всички хоспитализирани за периода, или 20 души от общо 6488 – приети в лечебни заведения с COVID-19.

За периода от 01.03 до 14.09.2021 г. относителният дял на починалите лица със завършен ваксинационен курс  е 0,67%, или 64 души от общо 9494 починали лица с COVID-19 за съответния период.

На 21.03.2021 г. е регистриран първият смъртен случай на COVID-19 при пациент със завършен ваксинационен курс.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.