Американският президент Джо Байдън се среща днес с изпълнителните директори на някои от най-големите работодатели в САЩ. Целта - да ги убеди да изискват ваксинация от своите служители, съобщи Ройтерс.

По информация на Washington Post, Байдън ще разговаря днес с представители на Walt Disney, Microsoft и Walgreens, компании, за които работят близо милион американци. Засега няма информация дали фирмите ще се включат в инициативата на президента за задължителна ваксинация в САЩ.

Много компании не са очаровани от президента, след като миналата седмица обяви нови мерки, с които задължи всички федерални служители да се ваксинират срещу COVID-19, и който принуждава големите компании или да тестват работниците си постоянно, или да ги задължат да се ваксинират. Новата политика засяга всяка компания с над 100 служители.

Байдън съобщи миналата вечер, че е забелязал подкрепа за загължителното ваксиниране но призна, че има недоволни и това е неизбежно. Сред тях са и гиганти като General Motors, Ford Motor, MP Materials и други, които заявиха, че само ще насърчат служителите си да се ваксинират.