Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският президент Джо Байдън се среща днес с изпълнителните директори на някои от най-големите работодатели в САЩ. Целта - да ги убеди да изискват ваксинация от своите служители, съобщи Ройтерс.

По информация на Washington Post, Байдън ще разговаря днес с представители на Walt Disney, Microsoft и Walgreens, компании, за които работят близо милион американци. Засега няма информация дали фирмите ще се включат в инициативата на президента за задължителна ваксинация в САЩ.

Много компании не са очаровани от президента, след като миналата седмица обяви нови мерки, с които задължи всички федерални служители да се ваксинират срещу COVID-19, и който принуждава големите компании или да тестват работниците си постоянно, или да ги задължат да се ваксинират. Новата политика засяга всяка компания с над 100 служители.

Байдън съобщи миналата вечер, че е забелязал подкрепа за загължителното ваксиниране но призна, че има недоволни и това е неизбежно. Сред тях са и гиганти като General Motors, Ford Motor, MP Materials и други, които заявиха, че само ще насърчат служителите си да се ваксинират.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.