Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Темпът на инфлационния индекс продължава да расте и през август, като в момента той показва годишна инфлация от 3,7%, което е ръст спрямо юли с 0,8%. 

Покачването на цените на енергоносителите и транспорта е водещият фактор за инфлацията през август, сочат данните на националната статистика.

Спрямо юли цените при централното газоснабдяване са се покачили с повече от десет процента. По-скъпи са дизелът и бензинът, което рефлектира и върху транспортните услуги.

Последните данни показаха и скок при цените на редица плодове и зеленчуци, както и при много видове млечни и месни продукти. Само при олиото годишния скок гони 50%, показа изчисление на КНСБ. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.