Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Служебният премиер Стефан Янев очаква отново да заеме същата длъжност в следващия служебен кабинет. Това обяви той по време на посещение в Габрово.

"Основната задача на новото правителство ще бъде да произведе поредните избори. Ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и отговорен към всички политически формации", отбеляза Янев. "Дали ще има нови политически формации, това преди всичко зависи от гражданите. Ако гражданите искат, те ще намерят начин как да се обединят и да търсят своето политическо представителство според усещането, че нещо липсва", добави той. "Свършихме прекалено много неща. Предвид политическата ситуация през последните месеци в България се наложи да извършим и нетипични за един служебен кабинет неща", каза още Янев и даде за пример актуализацията на бюджета.

Премиерът увери, че българските граждани могат да бъдат спокойни, защото в страната има наличен финансов ресурс, който да се справи с предстоящите кризи в страната.

"В състояние сме да помогнем както на здравната система, така и на бизнеса, да продължи неговото положително развитие в България. България в момента е в икономически подем. Нормалното функциониране на държавата зависи от бизнеса".

По-късно днес Министерският съвет ще представи отчет на свършеното през изминалите месеци.

Президентът Румен Радев обяви по-рано през деня, че е готов състава на бъдещия служебен кабинет и че ще го обяви утре.

Коментари

.....

И аз очаквам същото, при това за доста дълъг период на импотентни и лаконични парламенти. Така че на добър час, г-н Янев, и умната!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.