Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първият учебен ден е! Общо 706 857 ученици влизат в клас в 2357 училища в цялата страна днес, съобщиха по-рано от МОН.

Очаква се за първи път да прекрачат прага на класните стаи 58 593 първокласници.

Обучение ще има също в 375 български училища в чужбина. В тях са записани 32 266 ученици. 

Тържествата в училищата за днешния 15 септември ще са присъствени, ще са на открито и ще се организират по различно време за отделните випуски.

Директорите трябва да създадат организация за "стъпаловидно" начало на празненствата според броя на учениците в съответните класове.

Това препоръча в своя заповед служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с откриването на новата учебна 2021/2022 година.

Трябва да се обособят зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, ако те желаят да присъстват на тържеството.

Според заповедта на МОН, празненствата за учениците поне от първи, пети и осми клас ще се организират днес присъствено, ако здравните власти, в съответната област, не са разпоредили друго.

Коментари

....

На добър час на младите ни надежди!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.