Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Как изглежда картината с разпространението на COVID епидемията непосредствено преди началото на новата учебна година?

20 области са в червената зона (т.е. заболеваемостта е над 250 на 100 хил. души), 8 - са в жълтата (между 100 и 250 заразени на 100 хил.). Област, оцветена в тъмночервено няма - Търговище тази седмица се връща в зоната с по-ниска заболеваемост.

Това сочат данните, обобщени от Националния център по заразни и паразитни болести. Те са на база 14-дневната заболеваемост на 100 хил. души към 12 септември.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев отчете вчера, че има известно задържане в развитието на епидемията.

 

Малко над 30 на сто от учителите са ваксинирани

"Малко над 30 процента от учителите са ваксинирани и малко над 20 процента са преболедували COVID-19".

Това съобщи служебният министър на образованието Николай Денков въм вторник" по бТВ.

При учениците този процент е още по-нисък - едва около 2 процента са ваксинираните.

"Не се справихме с ваксинирането на учители, защото има недоверие в обществото. Това е очевидно за всеки. Направихме кампания, аз самият винаги призовавам всички да се ваксинират, но за съжаление, има хора, които говорят други неща", отчете Денков.

За децата образователният министър коментира, че "родителите трябва да ги убедят да се ваксинират, защото това е за тяхно добро".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.