Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Англия се отказва от въвеждането на ваксинационни паспорти за посещения на кина, ресторанти, нощни клубове и големи масови събития (спортни, културни и т.н.), обяви британският здравен министър Саджид Джавид пред Би Би Си днес.

До края на този месец страната ще представи мерки срещу пандемията през зимата, но сред тях няма да има локдауни и ваксинационни паспорти, потвърди намерението на премиера Борис Джонсън ресорният министър.  

Той смята да анулира някои части от закона за справяне с коронавируса, които дават правомощия за затварянето на сектори от икономиката.

Саджид Джавид изрази пълната си подкрепа за намеренията на Джонсън, информира БНР. Макар да не изключи напълно идеята за ваксинационни паспорти, той каза, че не я харесва и не би желал да се стигне до прилагането ѝ.

Джавид освен това заяви, че иска премахването на PCR тестовете за пътуващите възможно най-скоро. В момента пристигащите дори от страни от „зеления списък“ и напълно ваксинирани трябва да си правят такива. Министърът посочи, че напълно си дава сметка колко е висока цената за семействата, почиващи в чужбина.

Той потвърди, че тази година ще бъде стартирана най-голямата досега в историята програма за ваксиниране срещу сезонни грипове.

Междувременно първата министърка на Шотландия Никола Стърджън опроверга съобщенията за локдаун през зимата, но допълни, че всеки разумен лидер не трябва да бърза да се отказва от наличните опции.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.