Председателката на Народното събрание Ива Митева се оказа принудена да накаже четирима депутати със "забележка" по време на днешното заседание, на което се обсъждаше актуализацията на бюджета на ДОО и пенсиите.

Наказаните са съпартийците й Тошко Йорданов, председател на групата на "Има такъв народ", Филип Станев, Станислав Балабанов, както и Георги Свиленски от БСП.

Бившият сценарист на "Шоуто на Слави" Филип Станев отново направи сравнение на депутат с филмова звезда - този път Стоян Мирчев от БСП, който много приличал на спартанския цар Леонид - "едър мъж с хубава брада". Това се оказа встъпление към нападка.

"С едро тяло и заешко сърце, не всявайте интриги, стига с тия циркове. Нека се оправим с тоя малък бюджет, станахме за смях в цяла България", отбеляза той.

Възгласи "горчиво" и освирквания дадоха повод на Тошко Йорданов да се включи в дебата, обвинявайки БСП, че са били "в брак" с ДПС

"Вие сте доста шавлива политическа булка, бе хора", каза той. "Господинът там с брадата. Ще ви кажа нещо. Маймуната помни три минути. Вие обаче май и с толкова не се справяте."

Станислав Балабанов бе най-"невинен", като отбеляза, че от дни слуша глупости.

"Мислехме, че г-н Свиленски е апаратчикът на групата, а то е г-н Мирчев".

Филип Попов от левицата призова Митева да накаже своите съпартийци за обида, а Георги Свиленски не им остана длъжен и нарече Балабанов, когото определи като "едно от момчетата зад Йорданов", "палячо". 

Както Клуб Z вече писа, след 3 дни ожесточени разправии и промени в поведението на парламентарните субекти, все пак бяха приети куп мерки за пенсиите и майчинството до края на годината и следващата.