На прага на третите парламентарни избори за годината още една малка политическа формация, гравитираща около коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" - "Волт", се отлюспва.

След като в неделя депутатите Николай Хаджигенов и Арман Бабикян обявиха, че регистрират инициативата "Ние идваме", с която щели да преговарят с формацията на Мая Манолова, а защо не и с други - за участие във вота, днес и от "Волт" обявиха, че се оттеглят от гражданската платформа на бившия омбудсман "Изпрви се БГ!". Бившото ръководство на пртията, начело с Настимир Ананиев, някога в редиците на Куневата ДБГ, бе сред най-близките на Манолова. Заедно участваха в протестите срещу кабинета "Борисов" и Иван Гешев, правеха редица демонстрации и акции в защита на майките на деца в неравностойно положение.

Сега обаче излиза, че "Волт" рязко е сменила ориентацията си. "През уикенда новият политически борд (двама нови съпредседатели Венцислава Любенова и Симеон Трулев) на партия "Волт" взе решение да оттегли подкрепата си от коалиция "Изправи се! Ние идваме!" - обявяват оттам.

А мотивите:

"Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха", цитирана е Любенова.

"Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока. Има хора от „Изправи се! Ние идваме!“, с които бихме продължили да работим, но не и в този формат", заявява и Трулев.

"Волт" ще участва и на предстоящите парламентарни избори през ноември – независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма, допълват от формацията. Не става е ясно дали се визира проектът на двамата от Отровното трио.