Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Десетки хиляди се включиха днес в демонстрация в Швейцария с искане да бъдат легализирани еднополовите бракове в страната, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Акцията е организирана броени седмици преди общонационалния референдум на 26 септември за легализация на гей браковете, които вече са разрешени в редица европейски страни, включително Германия, Австрия, Франция и Нидерландия.

Десетки хиляди хора са се включили в прайда в Цюрих днес, който издигна мотото "Можеш да го направиш. Брак за всички сега", съобщи обществената телевизия Ес Ер Еф.

Засега еднополовите двойки в Швейцария могат само да получават официално одобрение за граждански съюз, което не се приравнява на брака. 

Ако повечето гласоподаватели одобрят легализацията на еднополовите бракове в Швейцария, то това ще позволи на двойките да осиновяват деца.

Лесбийските двойки освен това ще имат по-лесен достъп до банки за сперма, ако искат да създадат семейство, ще се улесни и възможността партньори, граждани на други страни, да получават швейцарско гражданство.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.