Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нищо ново на българската политическа сцена, макар и тя да изглежда привидно различно. Ново обаче все пак има и то е в икономиката - служебно правителство предлага и внася актуализация на републикански бюджет. 

Не просто предлага и внася, а и с това иска фактическа пенсионна реформа и стратегическо повдигане на разходите в тази й част. 

И едни партии. Партии, които се опитват да раздуят още повече бюджета, в опит да "купят" малко избиратели преди следващите избори.

За икономиката и финансите - днес си говорим със Стефан Антонов, един от най-добрите български икономически журналисти. Говорим си за това, че вдигането на пенсиите не е това, което изглежда и че за нашите родители е по-добре да има кой да мисли стратегически, а не популистки. 

Говорим си за данъците, за последствията и разбира се - за новите герои Асен Василев и Кирил Петков. 

Двамата нови герои, за които обаче може да се кажат и негативни неща, при това - аргументирано. 

Няма как - минахме и през еврото и еврозоната, за да се съгласим - влизането ни през 2024 г. е по-скоро химера.

Чуйте пълния 45-и епизод на Z-Каст:

 

Можете да слушате Z-Каст в SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.