Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров, се похвали с две изземвания. Произнасянията са на апелативните съдилища в София и Велико Търново и се отнасят за суми и имоти на двама души.

Коста Трифонов е наркодилър, осъждан през 2016 г. като част от групата на Златомир Иванов-Баретата (това е делото, по което Баретата единствено чу осъдителна присъда 6 г. и половина, но се оказа, че в ареста дори я е "надлежал" и няма да влиза в затвора. После бе оправдан по второто си дело - и двете за лидер на организарана престъпна група за наркотици, б.р.).

Ако се съди по съобщението на КПКОНПИ, Трифонов е доста имотен - от него се отнема имущество за 392 хил лв.: апартамент в София, 5 недвижими имота (ателиета) в гр. София, 3 леки автомобила, марка „Пух“ (аналог на G-класата на Мерцедес), „Мицубиши“ и ВАЗ, дружествени дялове и парични суми по сметки.

Неговата конфискация е влязла в сила.

Във Велико Търново е потвърдена конфискация от Окръжен съд-Плевен срещу Тодор Митев и съпругата му. При него разследването е за държане на цигари без бандерол (какот е известно, за гражданска конфискация то КПКОНПИ не е нужно да си осъден, б.р.).

Стойността на отнетото от него е 218 802,30 лв.

Това решение все още може да се обжалва пред ВКС, съобщават от пресцентъра на КПКОНПИ.