Три нарушения са открити във фирмата “Юнион Ивкони” във връзка с инцидента, при който шофьор на компанията заспиваше на волана на автобус, движещ се от Слънчев бряг за София, и застраши живота на близо 50 пътници.


“Служители на "Автомобилна администрация" влязоха на проверка във фирмата-превозвач “Юнион Ивкони”, като бяха установени три нарушения - за неизпълнение на маршрутно разписание, за непредоставяне данни за водачите и за неработещ тахограф в автобуса. Превозвачът е внесъл възражения и допълнителни данни за водачите, така че на тази база, проверките продължават”, обясни пред БНТ Бойко Рановски, изпълнителен директор на “Автомобилна администрация”. Ако има нарушения за неспазване времената за управление и почивка, ще има санкции за шофьора и за превозвача, категоричен е той.


Засега няма достатъчно данни за отнемане на лиценза на фирмата, тъй като това се прилага при системни нарушения, а не при изолирани случаи, обясни Рановски.


С 3900 повече са нарушенията тази година в сравнение с миналата, установени от "Автомобилна администрация" . Притеснителното е, че над 1000 от нарушенията са за неспазването на времената за почивка, допълни Рановски.


Шофьорът на автобуса, пътуващ от Слънчев бряг до София на фирма "Юнион Ивкони”, бе уволнен, а фирмата се извини на пътниците и предложи да им възстанови платените пари за билетите.