Съединените щати са изхвърлили най-малко 15 милиона дози ваксини срещу COVID-19 от 1 март до сега, предава Франс прес, като се позовава на информация на телевизия Ен Би Си Нюз. В данните не са включени седем щата и големи федерални агенции.

Испания съобщи, че 70 процента населението й вече е напълно ваксинирано, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Поставени са над 66 милиона дози, благодарение на което към 31 август са били ваксинирани 70,3 процента от хората в страната, показват данни на Министерството на здравеопазването.

Протести срещу задължителната ваксинация срещу коронавирус за определени категории граждани, както и срещу въвеждането на т. нар. COVID паспорти, се проведоха в различни части на Канада. Според телевизионния канал CBC най-големият се е състоял във Ванкувър (Британска Колумбия) и е събрал над 5 хиляди участници.

Във Великобритания всички над 12 години, които имат сериозно отслабена имунна система, трябва да получат трета доза ваксина, за да бъдат защитени от COVID-19, препоръчаха здравни експерти. Става дума за около половин милион души, предава БНР. Съвместната комисия за ваксинация и имунизация допълни, че продължава обсъждането на отделна бустер програма за всички останали.