Собственикът на "Левски" Наско Сираков обяви днес, че е готов да даде акциите на клуба. Условието е човекът, който ги иска, да даде гаранции за бъдещето на сините.

"Готов съм да дам целия пакет акции. Да го дам, а не да го продам. Единственото, което искам е този човек да даде достатъчно гаранции за бъдещето на "Левски". Акциите са в клуба и дори не съм ги виждал", коментира Сираков.

Той допълни, че последната година и два месеца са били истински кошмар за него, но след подписване на спонсорския договор с “Палмсбет”, "Левски" може да диша по-спокойно.

Собственикът на "Левски" Наско Сираков е убеден, че Станимир Стоилов иска да се върне на “Герена”. Босът на сините допълни, че ще проведе разговор с Мъри в сряда, когато ще се изяснят нещата дали той ще поеме отново родния гранд.

"Проведох разговор със Станимир Стоилов. На този етап той е единственият ни избор и алтернатива. В сряда ще имаме разговор с Мъри - и аз, и Лъчо. Ще седнем тримата да решим как ще продължим оттук нататък. Най-вече да го запознаем как ще бъде структуриран и как ще се развива клубът в бъдеще. Убеден съм, че неговото огромно желание е да се завърне в родния си футболен клуб и ще започне нова "Синя приказка".

По думите на Сираков Мъри няма никакви условия - важно за него е да има "поне минимална сигурност".

"Аз съм му обяснил какво е моментното състояние на клуба и той го знае. Казал съм му, че той може да е детонатора, в положителен смисъл, за избухване на "синята" бомба. Няма треньор, който да има по-голямо доверие. Повече трябва да се мисли как да се помогне на "Левски". Сигурен съм, че клубът малко по малко ще започне да се надига от дъното, където се намира сега", допълни той.

Собственикът на ""Левски" отбеляза, че активно се търси изпълнителен директор.

"Искам до десетна дни този въпрос да сме го решили. Не, че не съм доволен от г-н Баждеков как си върши работата. Но той има нужда от заслужена почивка. Смятам, че ако стигнем до този край Станимир Стоилов да поеме отбора, той ще съчетава и длъжността спортен директор. Вярвам и се надявам, че това ще се случи".