Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кирил Петков и Асен Василев сами дойдоха при нас, но Петков имаше ултимативно поведение и не се договорихме. 

Питах Христо Иванов къде вижда дългата ръка на ДПС. Той каза, че няма доказателства, но имал такова чувство.

"Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. 

Това бяха част от акцентите в интервюто на Слави Трифонов пред БНТ. То бе излъчено след "По света и у нас" тази вечер, а журналистът Бойко Василев и Слави Трифонов обясниха, че то е било уговаряно отдавна, лидерът на ИТН е приел за днес и е направено в 16:00 часа този следобед на запис. Трифонов решил да даде интервю на Василев, защото се познавали отдавна, а той бил особено впечатлен от знанията му относно Македония.

ИТН няма да влиза в тройна коалиция

"Няма да подкрепим мандата на БСП. Възпитанието изисква да се отиде на среща. Но причината да не ги подкрепим е, че имаме много големи политически различия. БСП е лява формация, партия на статуквото, не ни подкрепи за правителство. Това с подкрепата е като в любовта: и ти подкрепяш, и те те подкрепят. Ако само ти подкрепяш,а теб не те подкрепят - нещо не е наред. БСП и ИТН сами не могат да направят правителство. Ако ни подкрепи ДПС, ще правим нова тройна коалиция ли? Това е абсурдно! Христо Иванов и ГЕРБ казаха, че няма да подкрепят.", заяви Слави Трифонов.

Според него изборите трябва да са 2 в 1 - парламентарни и президентски (първи тур), тъй като логиката изисквала това.

Миризмата на власт променяла хората

След като ИТН не успя два пъти да състави кабинет в рамките на демократична процедура, Слави Трифонов прехвърли тази задача на следващия парламент. 

"Следващият парламент трябва да прояви максимална мъдрост и морал и да избере правителство. Надявам се избраните в следващия парламент да намерят решение на всяка цена", каза Слави Трифонов.  

Хората се променят, когато усетят миризмата на власт. Българските политици не са адекватни на желанията и потребностите на суверена, добави лидерът на ИТН. 

Камерата на БНТ показа на няколко пъти, че Слави Трифонов дава интервю на бос крак.

 

Кирил Петков поставял ултиматуми на Слави и затова не влязъл в негов проектокабинет

Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев сами дошли при ИТН, за да преговарят за участието си в тяхно правителство, а не били поканени, заяви още по БНТ Слави Трифонов. 

"Те дойдоха и казаха, че искат да останат, ако е възможно в следващото правителство. Дойдоха при един от моите колеги, който ме информира веднага, и аз казах, че смятам, че те трябва да бъдат част от следващото правителство. Става дума за Асен Василев и Кирил Петков. Аз поканих след това Петков да говорим. Той каза, че Асен Василев трябва да бъде министър на финансите. Аз казах, че ние ще определим министъра на финансите, а Василев може да бъде министър на европейските пари. И започнаха разговори с Асен Василев и Кирил Петков. Казах също, че министърът на образованието ще бъде част от кабинета. И Кирил Петков започна да има ултимативно поведение, започна да казва "или, или". Аз не съм привърженик на такова поведение и затова не се договорихме", разказа лидерът на ИТН. 

За двойното гражданство на Кирил Петков политикът и бивш тв водещ каза: правилно е да няма значение двойното гражданство, за да станеш министър, но докато има закон, не може да се нарушава.

Трифонов не се бил виждал с ДПС. Никой не стоял зад ИТН освен неговите гласоподаватели

"Христо Иванов каза, че няма да подкрепи правителство на ИТН. Къде видяха дългия пръст на ДПС? Не съм се виждал с ДПС. Срещи с ДПС може да е имало в рамките на парламента. Никой не стои зад ИТН освен неговите гласоподаватели. Аз съм гарант. Попитах Христо Иванов: виждаш ли някъде дългата ръка на ДПС? Той каза, че нямал доказателства, но имал такова чувство", разказа Слави Трифонов. 

Трифонов попитал Мая Манолова в очите дали ще подкрепи ИТН и тя казала "не", като шоуменът не можал да разбере защо.

Той обаче бил изненадан, че "съратничката й Татяна Дончева" е казала по БТВ, че ИТН имат общо с Маджо - "това са неща, които удовлетворяват намеренията на политически и икономически субекти да няма правителство на ИТН". Това не е вярно, натърти Слави Трифонов.

Еврото веднага, на главния прокурор да се наложи ограничение 

Слави Трифонов се изказа и за редица други актуални теми. 

По отношение на съдебната реформа: "Да бъде наложено ограничение върху главния прокурор. За да си отиде той, трябва работещ парламент."

"Веднага да се приеме еврото."

Никаква смяна на българската позиция по отношение на Република Северна Македония.

 

Коментари

....

Наесен батакът ще е пълен. Толкова за партиите на протеста и тези на статуквото. Бог да ни е на помощ.
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Слави Трифонов дава интервю на бос крак.

Не само "на бос крак"! Тоя индивид е бос изобщо в политиката! Толкова е бос, че учиндолската му гола тиква не може да го проумее! Хора, не ви ли писна от селяндури?!
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

"Кирил Петков и Асен Василев сами дойдоха при нас"

'Ма вЕрваме ти, диван ефенди! И не само дойдоха, а и ръка целуваха, нали? И ти се молеха, като на един същи Ахмед Доган се молеха, да удължи Аллах дните Му и на Него, че и на Теб! И мен ако питаш, "Велики" Учиндолецо, оттук право при д-р Цветеслава Гълъбова! Не е далече от София.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.