Кристиано Роналдо е близо до завръщане в "Манчестър Юнайтед", обяви журанилистът Фабрицио Романо във фейсбук. По негова информация "Манчестър Сити" се е оттеглил от преговорите, така "червените дяволи" практически са без конкуренция в момента.

Ситуацията рязко се промени в последните часове - от снощи се смяташе, че фаворит е "Сити".

Според Романо "Юнайтед" e започнал разговори с мениджъра му Жорже Мендеш миналата нощ. Отправени са официални оферти до "Ювентус" и футболиста за личните му условия. Кристиано игра на "Олд Трафорд" от 2003-та до 2009 г., спечели Шампионската лига и първата си "Златна топка".

По-рано днес №7 прекара 40 минути в тренировъчната база на "Ювентус", взе си сбогом с отбора, събра си багажа, а по последна информация дори е напуснал Италия. Старши треньорът на "Старата госпожа" Макс Алегри потвърди пред медиите, че звездата е пожелал да си тръгне.

"Юве" иска за голмайстора си 25 милиона евро.

"Манчестър Юнайтед" работел по 2-годишен договор за Кристиано. Не става ясно какво е накарало "Сити" да се оттегли от - може би това, че клубът не иска да плаща трансферна цена. Пеп Гуардиола заяви на редовната си пресконференция, че до края на трансферния период "може да се случи всичко". По думите му Роналдо бил измежду футболистите, които сами решавали къде да играят.

"Кристиано Роналдо? Винаги сме имали добра комуникация, рече пък Оле Солскяр, който бе съотборник с величието. - Бруно Фернандеш е във връзка с него и той знае какви са чувствата ни към Роналдо. Ако си тръгне от "Ювентус", знае къде сме."

Солскяр може да се окаже с главоболия при избора на атакуващи футболисти, като се има предвид и това, че Роналдо не обича да не е титуляр или да бъде заменян. Клубът задържа Единсон Кавани, който сега облича фланелката с номер 7. Наскоро "Юнайтед" отказа оферта за Антони Марсиал, който получи пореден шанс, но от началото на сезона показва познатата слаба форма. Анализатори вече се питат дали и как всичко това ще се промени, ако сензационното завръщане се осъществи.

А за път обратно за Роналдо подсказва и поведението на Рио Фърдинанд, който продължава да е близък с португалеца, а сега работи като тв анализатор. Бившият защитник публикува загадъчни видеа и послания в социалните мрежи.

Според "Дейли мейл" роля в обрата на ситуацията е изиграл и сър Алекс Фъргюсън, когото Кристиано приема като "баща".