В последните дни на летния трансферен прозорец новините се въртят най-вече около две имена - Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе. Според последните медийни информации португалецът се приближава към "Манчестър Сити", а френският национал е напът към мечтания от него "Реал" (Мадрид).

Главен източник на информация е популярният италиански журналист Фабрицио Романо. Той рядко греши, а твърденията му са подкрепени от публикации във Великобритания, Италия, Франция и Испания.

Последните такива сочат, че Роналдо е поискал от "Ювентус" да бъде продаден. Или просто пуснат да си ходи. Единствената възможна дестинация за него, поне с днешна дата, е "Манчестър Сити". Проблемът е, че английският шампион не е склонен да плати трансферна сума, а "Старата госпожа" иска поне 25 милиона евро. В Торино чакат оферта от Острова, а същевременно там маневрира мениджърът на звездата Жорже Мендеш.

Той опитвал да убеди Юве да пусне Кристиано без пари или да намали изискванията си, като същевременно предлагал всякакви варианти на босовете на "бианконерите".

"Сити" търси нападател, след като пропадна възможността да привлече Хари Кейн. А червената част на Манчестър вече се отрича от един от своите идоли. Според "Дейли мейл" Роналдо е провел разговор с Пеп Гуардиола и дори се е споразумял с "гражданите" за личните си условия.

Едно е сигурно - "Пари Сен Жермен" няма интерес да събере Меси и Роналдо в един отбор. Собственикът на парижани Насер Ал-Хелайфи отрече това пред в. "Екип".

№7 бил дотолкова решен да смени отбора, че вече си събрал багажа от съблекалнята на "Ювентус". Днес в 10 часа българско време португалецът минал през базата на тима и се сбогувал със съотборниците си и 2 часа по-късно си тръгнал без да участва в тренировката. 

Ако той премине в "Манчестър Сити", пак го чакат сблъсъци с Лео Меси - ПСЖ и "Сити" са в една група на Шампионската лига.

Не по-малко интересна е сагата с Килиан Мбапе. "Реал" направи втора оферта за него, след като първата - на стойност 160 милиона евро, бе отхвърлена. Според Романо сегашната е за 170 млн. плюс още 10 като бонуси. ПСЖ рискува да изгуби Мбапе без пари догодина, когато договорът му изтича и явно предпочита това да не се случи и да понамали обявените 200 млн.

Двата гранда преговарят. Подобно на Роналдо, Мбапе също бил информирал съотборниците си, че стяга багажа. Той е решен да премине в любимия отбор от своето детство.