"Реал" (Мадрид) е отправил първа оферта към "Пари Сен Жермен" за Килиан Мбапе и тя е на стойност 160 милиона евро, съобщават медии във Франция, Испания и Англия. Но бързо е била отхвърлена, уточнява в. "Екип".

Това е под цената, платена от ПСЖ на "Монако" през 2017 г., когато френският национал отиде на "Парк де Пренс" - 180 милиона.

Мбапе е отказал вече няколко предложения за удължаване на контракта, тъй като иска да сбъдне детската си мечта - да облече екипа на "Реал". Парижани рискуват да го загубят без пари догодина, когато ще е "свободен агент".

Задават се въпроси как "Реал" може да си позволи Мбапе, предвид факта, че заплатата му също ще е огромна, а "белите" отчитат огромен спад в приходите заради пандемията - над 300 млн. евро. През миналия сезон футболистите се съгласиха да си намалят възнагражденията с 15 процента, напуснаха звезди като Серхио Рамос, Рафаел Варан и Мартин Йодегор, а някои основни играчи са приели да разсрочат парите си за по-дълъг период (чрез удължени контракти), за да може клубът да попадне в тавана на заплатите на Ла Лига. И съответно да картотекира нови.

"Пари Сен Жермен" ще поиска поне 200 милиона, предполага "Екип".

А трансфер на Мбапе може да отключи привличане на Кристиано Роналдо, който иска да напусне "Ювентус" и ще излезе на кандидат купувачи "само" 25 милиона евро. Макар да отрече, №7 вече е бил предложен на ПСЖ и "Манчестър Сити" от мениджъра си Жорже Мендеш. Твърди се, че и двата клуба засега се въздържат, английският шампион се надява да вземе до края на трансферния прозорец Хари Кейн.

Летният период за трансфери приключва на 31 август.