Един от най-чаканите и обсъждани трансфери това лято се отлага. Хари Кейн обяви, че е взел решение да остане в "Тотнъм". Кандидат №1 за капитана на Англия бе "Манчестър Сити", като дори отправи оферта в размер на над 100 млн. паунда.

Босът на "шпорите" Даниел Леви обаче я отхвърли. "Сити" готвеше още една до края на трансферния период - 127 млн. паунда (около 150 млн. евро), която обаче също явно е получила "хладен" отговор от боса на столичния отбор.

Хари Кейн не остави никакви съмнения относно това къде ще играе през този сезон, след като потвърди в профила си в туитър, че остава в Лондон и заяви, че е на "100 процента фокусиран, за да помогне на отбора да постигне успех".

"Беше невероятно да видя посрещането от "шпорите" тази неделя и да прочета някои от съобщенията, изразяващи подкрепа, които получих през последните няколко седмици. Ще остана в "Тотнъм" през това лято и ще бъда на 100 процента фокусиран, за да помогна на отбора да постигне успех".

Кейн притискаше Леви да даде "зелена светлина" на трансфера месеци наред, като първоначално се надяваше това да се случи още преди Евро 2020. Той се върна от ваканцията си във Флорида твърде късно, за да може да бъде включен в първия мач на "Тотнъм" за сезона срещу не кой да е, а "Манчестър Сити".

Макар че гостуващите привърженици на "Тотнъм" на стадион "Молиню" срещу "Уулвърхемптън" миналата неделя посрещнаха Кейн с възгласи "Хари Кейн - той е един от нас", в социалните мрежи картинката бе доста по-различна. Не малко фенове направиха сравнение между действията на Кейн и открития опит на друг бивш нападател на "шпорите" да си спечели трансфер в отбор от Манчестър - Димитър Бербатов.  

Наставникът на Нуно Ешпирито Санто остана доволен, като научи за публикацията на тарана в "туитър".

"Страхотни новини. Фантастична новина. Мисля, че откакто Хари се присъедини към нас, той работи, затова ценим това. Отношението му е отлично. Всичко приключи, Хари ще бъде с нас. Той ще бъде вариант за утре. Това е страхотна новина за всички. Всички сме много щастливи, той е един от най-добрите играчи в света. Радваме се, че имаме още една възможност за предстоящия сезон", обяви португалецът пред "Гардиън".

Той отказа да обърне внимание на най-любопитната част от изявлението на Кейн, в което таранът се врича във вярност на "шпорите" не за целия сезон, а за "това лято", оставяйки "прозорец" за трансфер през януари.

"Изобщо не се притеснявам, увери португалецът. - Гледаме на нещата ден за ден, той е вариант за утре. Това е единственото нещо, единствената ми мисъл. Няма да казвам за какво си говорим. Това е между нас."