Григор Димитров отново може да срещне световния №2 Даниил Медведев - на започващото в понеделник Открито първенство на САЩ по тенис. Това отреди тегленият жребий за последния за годината турнир от Големия шлем.

Двамата спориха на Мастърса в Синсинати преди дни и българинът отстъпи с 0:2 сета.

Все пак и Димитров, и Медведев имат да извървят път преди евентуален осминафинал.

Гришо не би трябвало да има проблеми на старта срещу 539-ия в света американец Сам Рифъс, който участва с "уайлд кард". При победа във втория кръг ще чакат Раду Албот или Алексей Попирин. Нататък с най-големи шансове за съперник в третия кръг е Даниел Евънс. 

Ако стигне до Медведев и го елиминира, Димитров може да срещне Диего Шварцман или Каспер Рууд на четвъртфинал. В тази част на схемата са още Стефанос Циципас (открива срещу Анди Мъри), Андрей Рубльов...

От другата страна са световния №1 Новак Джокович, който се стреми към исторически триумф (ще бъде първият в Откритата ера с победи във всичките мейджъри за годината), Матео Беретини, Александър Зверев, Яник Синер, който по-късно през есента ще защитава титлата си в София и т.н.

Доста по-трудно начало, в сравнение с Григор, се очертава за Цветана Пиронкова, която игра на четвъртфинал в Ню Йорк м.г. Тя се изправя срещу 27-ата в света Дария Касаткина. Ако Цвети прескочи, ще има още по-тежка задача - Маркета Вондрушова. Нататък могат да чакат Елина Свитолина, Симона Халеп, Наоми Осака... С две думи - кошмарен жребий.