"Ливърпул", "Атлетико" (Мадрид), "Порто" и "Милан" попаднаха в "групата на смъртта" (гр. B) след тегленето на жребия за групите на "Шампионската лига".

Така ще видим за пореден път противопоставянето на две коренно противоположни философии за футбола - "хеви-метълския" "Ливърпул" на Юрген Клоп срещу прагматичния "Атлетико" (Мадрид) на Диего Симеоне. Дори още по-вълнуващ ще е сблъсъкът на "Ливърпул" и "Милан", които преди около 15 години на два пъти мериха сили на финала на Шампионската лига. 

В група А страстите също ще са нажежени - там попаднаха "Манчестър Сити", "Пари Сен Жермен", "РБ Лайпциг" и "Брюж". Английският шампион и френският гранд спориха на полуфинал през миналия сезон и "Сити" беше краен победител. Тук може да се стигне до нови битки между Лео Меси и Кристиано Роналдо, но с други екипи - португалецът е пред преминаване при "гражданите". 

Зрелищен обещава да бъде и сблъсъкът между "Байерн (Мюнхен)" и "Барселона" - двата тима попаднаха в група Е.

В гр. F попаднаха "Манчестър Юнайтед" и "Виляреал". Така "червените дяволи" ще имат възможност да си отмъстят за загубения финал на Лига Европа.

Молдовският "Шериф" (Тираспол) е дебютант в Шампионската лига.

В тегленето участваха 32 отбора. Испанските са най-много на брой - пет. Следват Англия, Италия и Германия, които имат по четири. Въпросните 32 тима бяха разпределени в четири урни по 8 във всяка една от тях. 

Група А

"Манчестър Сити"

"Пари Сен Жермен"

"РБ Лайпциг"

"Брюж"

Група  B

"Атлетико" (Мадрид)

"Ливърпул"

"Порто"

"Милан"

Група С

"Спортинг (Лисабон)

"Борусия" (Дортмунд)

"Аякс"

"Бешикташ"

Група D

"Интер" (Милано)

"Реал" ("Мадрид")

"Шахтьор" (Донецк)

"Шериф" (Тираспол)

Група Е

"Байерн" (Мюнхен)

"Барселона"

"Бенфика"

"Динамо" (Киев)

Група F

"Виляреал"

"Манчестър Юнайтед"

"Аталанта" (Бергамо)

"Йънг Бойс"

Група G

"Лил"

"Севиля"

"Залцбург"

"Волфсбург"

Група H

"Челси"

"Ювентус"

"Зенит"

"Малмьо"