Снощи Мартин Камбуров записа постижение, което беше въпрос само на време за него - нареди се до Петър Жеков като голмайстор №1 в историята на българския футболен елит (преди А група, сега Първа лига). Той има 253 гола, колкото и легендарният му предшественик.

Ясно е, че съвсем скоро Камбуров ще стане и №1.

Ветеранът реализира в 47-ата минута от дузпа в домакинския мач на "Берое" срещу "Ботев" (Враца) - 1:0. Така направи нещо, което допреди няколко години изглеждаше немислимо - рекордът на Жеков, също бивш играч на беройци, но направил име най-вече с екипа на ЦСКА.

В две интервюта пред журналилисти Камбуров благодари на Петър Жеков, че го е вдъхновявал през всичките години като футболист. И посвети постижението на своя баща, "който сега е най-щастливият баща на света" по думите му.

"Чувствам се много щастлив. Искам да благодаря на господин Жеков за вдъхновението, което ми даде, за да стигна дотук. Наистина трябва да му благодаря, той нарпави така, че през последните две години да мога да мечтая, защото преди това бе в сферата на фантастиката, коментира Камбуров. - Чувствто сега е уникално, все едно че за първи път стъпвах на терена. Само който е играл, може да си представи. Невероятно е."

"Ако някой ми беше казал, когато започнах да играя футбол, че ще стигна дотук, щях да му кажа, че е луд. Но ето ме сега. Много труд е необходим, но трябва да имаш и качества. Ако не притежаваш голмайсторски нюх, трудно може да стигнеш дотук. Постоянство също трябва. За 15 години в "А" група винаги съм поддържал стандарт и ниво. Това ме доведе днес да стоя тук до Петър Жеков с 253 гола. Днес имах поне още две положения, които друг път бих вкарал, но напрежението бе по-голямо", завърши Мартин Камбуров.