На първа инстанция съдът отмени глобата от 10 000 лева за конфликт на интереси на бившия заместник- министър Александър Манолев, санкциониран по закона „Магнитски”. Вместо това Антикорупционната комисия, която е обвинител, е осъдена да плати 6000 лева на Манолев за разноски.

През октомври 2019 година Комисията откри конфликт на интереси заради къща за гости край Сандански. Според журналистически разследвания Манолев е ползвал имота като лична вила, въпреки че е взел близо 400 000 лева по европрограма за туризъм. Първоначално Столичният административен съд потвърди решението за конфликт на интереси, но ВАС върна делото за ново разглеждане. Този състав на съда не открил достатъчно доказателства за нарушение.

А при отпускането на парите Манолев е участвал и в управата на Държавен фонд "Земеделие", който контролира средствата. След решението на съда, той излезе с позиция във фейсбук. В нея заявява, че няма как да е упражнявал влияние по проект, който е реализиран 2 години преди да бъде назначен за заместник-министър на икономиката.