Новият месец идва с нов брой на списание „Клуб Z“. А днес продължаваме с традиционната ни игра, в която раздаваме най-хубавите награди – книги и списания. 

Участвайте в играта и можете да спечелите книгата, осигурена от нашия партньор издателство „Прозорец“ - „Стоманена лодка, железни сърца“ от Ханс Якоб Гьобелер.

"Стоманена лодка, железни сърца"

През Втората световна война стотиците немски подводници на вахта в дълбините са най-голямата заплаха за корабите на съюзниците. Но и подводният флот заплаща жестока цена: от 863 немски подводници, участвали в бойни операции, са унищожени 753 и с тях загиват около 32 000 подводничари.

Ханс Гьобелер е един от малцината оцелели от екипажа на немската подводница U-505. „Стоманена лодка, железни сърца" е неговият разказ за плаването му на борда на подводницата. Това са единствените по рода си цялостни мемоари (Гьобелер е бил на U-505 при всеки един от бойните ѝ патрули), рисуващи впечатляващ образ на германския подводен флот през Втората световна война.

U-505 е засечена на 4 юни 1944 г. от американска тактическа група за борба с немските подводници, водена от самолетоносача „Гуадалканал". Подводницата е атакувана с дълбочинни бомби, а на повърхността е засипана с картечен и артилерийски огън. Така U-505 е заловена, преди да успее да потъне. Заедно с подводницата в ръцете на съюзниците попадат шифровъчната машина „Енигма", секретните кодови таблици и бойните дневници. Но това е и уникалният шанс на U-505 да оцелее. От 1989 г. до днес хиляди посетители я разглеждат в Чикагския музей на науката и индустрията.

---

Правила на играта, за да участвате в жребия за нашите награди:

Харесайте (Like) страницата на www.clubz.bg и/или сп. "Клуб Z" във Facebook.

Споделете (Share) корицата на новия брой на сп. „Клуб Z” на вашата стена във Facebook.

Продължителност:

Старт – 1 септември 2021 г.

Край – 1 октомври 2021 г.

Награди: 

► „Стоманена лодка, железни сърца“ от Ханс Якоб Гьобелер, изд. „Прозорец“;

► Един абонамент за сп. „Клуб Z“ (бр. 8 и 9 за 2021 г.);

► Един брой на сп. „Клуб Z” (брой 9 за 2021 г.).

Печелившите ще бъдат изтеглени на 1 октомври 2021 г., а имената им ще бъдат публикувани на нашите страници във Facebook и в сайта www.clubz.bg.

Успех!