Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американските войски може да останат в Афганистан и след крайния срок за напускане 31 август, за да евакуират американци от азиатската държава. Това обяви американският президент Джо Байдън, предаде Ройтерс.

Пентагонът отбеляза, че в момента няма възможност да достигне до хората, които се намират извън летището в Кабул.

"Ако има още американски граждани, ще останем докато не ги изведем всичките", подчерта държавният глава пред "Ей Би Си Нюз".

Въпреки че Байдън е критикуван заради хаотичното напускане на Афганистан, той настоява, че проблемите са били неизбежни след края на 20-годишната намеса на САЩ в страната.

"Идеята, че някак си можем да се измъкнем, без това да доведе до хаос - не знам как това може да се случи", обяви той и допълни, че талибаните помагат с евакуацията на американците, но "имаме известни трудности" с евакуацията на проамерикански афганистански граждани.

Шефът на Пентагона Лойд Остин обяви, че има около 4500 американски военни в Кабул и че "няма враждебни търкания с талибаните и нашите линии за комуникация с лидерите на талибаните остават открити".

Главен американски дипломат заявил пред Ройтерс, че САЩ очакват от талибаните да позволят на афганистанците, които желаят, свободно да напуснат страната си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.