Кадрите на полицейско насилие от протестите през 2020 г. са "схема", за да не може да се състави правителство с участието на ГЕРБ. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. 

Според него това е част от цялостния процес по дискредитиране на ГЕРБ и изкопаване на "нови ровове" между партията на Борисов и останалите. Народният представител пропуска факта, че всички парламентарни партии изключиха коалиция с ГЕРБ още преди изборите.

"Не знам какви мръсни тайни могат да бъдат извадени. Някакви полицаи са си превишили правомощията. Неприятно е, лошо е, гадно е!", заяви Чолаков. "Не знам къде са били крити записите, щом са излезли толкова лесно. По-скоро са били крити в други чекмеджета, не в тези на ГЕРБ и са изчакали точно този момент, за да бъдат извадени сега, за да не може да бъде съставено правителство. Можеше да бъдат извадени още преди една година."

Припомняме, че МВР и прокуратурата разполагат със записите в действителност още от събитията миналото лято. Налице е и досъдебно производство, което държавното обвинение сега взе под специален надзор.

Според Чолаков "Има такъв народ" ще подкрепи актуализацията на бюджета, но не и правителство.

"Всички ще изолират ГЕРБ и схемата на Слави и Радев ще излезе. Актуализацията ще бъде приета и ще отидем на нови избори. Без ГЕРБ не може да бъде съставено правителство. Учудва ме наивността на протестните партии, които мислят, че "Има такъв народ" е влязла да прави правителство. Не, те са влезли да рушат парламентарната демокрация, за да бъдат всички чегъртани всички партии. Залогът е политическата система. Революционна ситуация се създава, за да дойдат едни мародери и да оберат държавата. Имаше две революции и бяхме обрани. Сега се задава трета".

Според Чолаков актуализацията на бюджета ще бъде вот на доверие към Радев и "предварителен тур" на президенския вот. ГЕРБ била против обвързването на връчване на втория мандат за правителство с актуализацията.