Малко повече от половината притежатели на абонаментни карти на "Барселона" са заявили билети за неделното домакинство на "Реал Сосиедад" от първия кръг на Ла Лига, пише испанският в. "АС".

Това означава 15 820 зрители на наличните 28 803 места на 100-хилядния "Камп Ноу". На Иберийския полуостров има рестрикции за посещения на публични събития.

Предвид факта, че стадионите в Испания бяха затворени 17 месеца заради пандемията, би трябвало да се очаква, че билетите ще бъдат изчерпани за минути или часове. Кризата в "Барселона" обаче, довела до раздяла с Лео Меси, който вече е в "Пари Сен Жермен", явно се отразява на феновете.

Последният двубой, на който имаше зрители на емблематичната арена, бе на 7 март 2020 г., когато съперник на "блаугранас" отново бе "Реал Сасиедад". Тогава Барса спечели с 1:0 с гол на Меси от дузпа.

Една от най-разпространяваните снимки тези дни е свалянето на образа на Меси от гигантско рекламно изображение пред централния вход на арената.

Ако днес положението не се промени, в неделя "Барселона" няма да може да изпълни дори намаления капацитет на стадиона си. Клубът има и други сериозни проблеми - до вчера на можеше да регистрира новите попълнения този сезон. Причината е като в казуса с Меси - все още е над тавана за заплати, спуснат от Испанската футболна лига.

Първенството започва днес с мача "Валенсия" - "Хетафе" от 22 часа.

Шампионът "Атлетико" стартира защитата на титлата си с неделно гостуване на "Селта" от 18:30 часа. Утре от 23 ч. пък "Реал" (Мадрид) гостува на "Алавес".