"Атлетико" (Мадрид) стана шампион на Испания за 11-и път. Това бе най-интересното първенство от големите в Европа тази пролет и последният кръг не мина без обрати и емоционални моменти. 

Точно два бяха обратите от страна на тимовете, замесени в битката за титлата. "Дюшекчиите" стигнаха до златно 2:1 на терена на "Валядолид", който изпадна. Губеха в резултата. 

От позицията на догонващ пък "Реал" (Мадрид) стигна до 2:1 срещу "Виляреал" у дома в самия край.

Така "Атлетико", който бе начело в по-голямата част от шампионата, завърши с 86 точки, а градският му съперник с 84. "Барселона" е трети със 79 т. след 1:0 като гост на "Ейбар". "Севиля" допълва топ 4.

Повечето погледи бяха насочени към надпреварата за първото място.

"Валядолид", който имаше минимални шансове да запази мястото си в Ла Лига, смрази своя гост в 18-ата, когато Плано откри резултата.

Ако в "Реал" и неговите фенове са се зарадвали, то е било за кратко. В 20-ата Пино вкара за "Виляреал", на който предстои финал на Лига Европа след броени дни.

Типично по шампионски "Атлетико" реагира първи. В 57-ата Кореа изравни. Малко преди това гол на Карим Бензема не беше зачетен заради засада с ВАР.

Този развой успокои отбора на Чоло Симеоне и след още десет минути Луис Суарес наказа грешка в защитата на домакините и донесе титлата на стадион "Метрополитано". През миналата година уругваецът бе освободен от "Барселона".

А "Реал" поне прояви характер и спечели. Бензема изравни в 87-ата, а в добавеното време Лука Модрич прониза "Виляреал" за крайното 2:1.

Награждаването няма да е днес. Въпреки това хиляди фенове на "Атлетико" пътуваха до "Валядолид" и следяха мача край стадиона.