Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Александър Николов - заместник-министър на енергетиката, е освободен от длъжността със заповед на министър-председателя Стефан Янев.  

Това съобщи правителствената информационна служба.

Напоследък Николов стана известен с това, че бе предложен за министър на енергетиката във второто неосъществено правителство на "Има такъв народ", но макар мотиви към съобщението до медиите да не са посочени, е малко вероятно причината за освобождаването му да е политическа. По-вероятно уволнението е свързано със скандала с високите борсови цени на тока. 

Само преди два дни всички работодателски организации поискаха оставките на ръководствата на министерството и на Българския енергиен холдинг. Това обаче е първото уволнение, което показва, че главата на министър Андрей Живков по-скоро "няма да падне". 

Припомняме, че от края на юли и до първите 10-ина дни на август цената на електроенергията за индустрията достигна критично високи нива в сегмента "Ден напред". На 5 август бе достигната цена рекордьор - почти 500 лв. за мегаватчас. 

Според индустриалците, проблемът е в неадекватното управление на системата, систематичното ѝ съсипване, създаването на изкуствен дефицит от страна на БЕХ и неактивната работа на шефовете на държавните дружества. За сметка на това - печелят единица енергийни олигарси, както се изразяват от АОБР. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.