ЦСКА-София и "Локомотив" (Пловдив) излизат тази вечер в реванши от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. Ако продължат, ще играят в плейофи за влизане в основната фаза на новата надпревара.

ЦСКА-София тотално надигра хърватския "Осиек" преди седмица в София, но спечели "само" с 4:2. Така остана някаква интрига тази вечер - двубоят е от 22:15 часа наше време.

Победителят от тази двойка ще срещне "Виктория" (Пилзен) или уелския ТНС ("Ню Сейнтс"). И там резултатът от първата среща бе 4:2 - за отбора от Великобритания.

Откакто Стойчо Младенов е начело на ЦСКА-София, тимът не е играл  Първа лига, а само в Европа. Той не може да разчита на контузени футболисти, но това не е нещо ново.

"Локомотив" (Пловдив) ще знае съдбата си по-рано - реваншът му с "Копенхаген" е от 21 часа след 1:1 на "Лаута". Този резултат изненада мнозина, но се видя, че датският гранд не е толкова страшен. Въпреки това на Локо ще е много трудно - "смърфовете" трябва да гонят победа или нова развръзка с дузпи, като бе със "Словачко" в предишния кръг.

Най-вероятният съперник на плейофа тук ще е турският "Сивасспор", който приема "Динамо" (Батуми), след като го победи преди седмица с 2:1.

Във вторник "Лудогорец" си уреди участие в плейоф на Шампионската лига. Дори да отпадне, ще играе в групите на Лига Европа.