Стойчо Младенов само два пъти е разговарял с Гриша Ганчев и неговия син Данаил до назначаването си в ЦСКА-София преди дни, обяви треньорът на летище "София" при заминаването на "червените" за Хърватия, където утре играят с "Осиек" в Лигата на конференциите.

По този начин Младенов отговори на Любослав Пенев, който в понеделник остро атакува своя колега, обвинявайки го в лицемерие. Според Пенев неговият наследник отдавна е подготвял завръщането си на "Българска армия" - тайно. Днес Младенов опроверга това. 

През пролетта той опитал да разубеди Гриша Ганчев, когато босът обяви, че напуска ЦСКА-София. Тогава се чули за първи път от много време насам. Вторият път това станало след мача с ЦСКА 1948, когато смяната стана факт.

"Нямам намерение да коментирам каквото и да било, всеки е в правото си да говори каквото си иска. Не съм длъжен да давам обяснение на никого, абсолютно на никого, така Младенов отговори на първия въпрос за думите на Любослав Пенев. - Ще дам яснота около назначението ми, за да е напълно ясно, за да няма интриги, простотии и глупости, които да се говорят в публичното пространство с цел да се влияе върху психиката и настроението на отбора."

"За последните две години в Казахстан не съм говорил нито с Дани Ганчев, нито с Гриша Ганчев освен обичайните sms-и за Коледа, Нова година, рождени дни, които взаимно си изпращахме, продължи Младенов. - След завръщането ми миналата година през декември имах два момента, в които съм говорил и с единия, и с другия. Единитя път беше когато обявиха, че той се оттегля от ЦСКА. Аз му позвъних и направих всичко да го убедя да остане. Следващият момент когато говорих с него и с Дани Ганчев, беше след мача с 48 (ЦСКА 1948, бел. ред.). Това беше на 25-и вечерта, ако не се лъжа. Всичко останало е лъжа и интриги и нямам намерение да се занимавам с каквото и да било, концетрирам съм изцяло в следващия мач, който е изключително важен."

Той добави следното:

"Друго, което знаете добре е, че откакто съм треньор, а и като футболист, винаги съм защитавал българския треньор, винаги съм защитавал интересите на българския треньор. Борил съм се да се промени статута на българския треньор. Отнасял съм се с голямо уважение към всеки един треньор, ще го направя и днес.

Без повече коментари, каквото има - казах. Този случай вече е отминала страница за мен."

Стойчо Младенов бе запитан и за разговорите, които води в последните дни с фенове на ЦСКА, които се оттеглиха от сектор Г или изобщо не припознаха клуба на Гриша Ганчев. 

"Предстоят ми още разговори, с още фенове. Искам всички, абсолютно всички, както в София, така и в провинцията, всички фракции трябва да са обединени, рече Стойчо Младенов. - Защото това е силният ЦСКА, тогава можем да говорим за юмрук. Тогава можем да говорим за велики постижения, които трябва да направим.

ЦСКА трябва да се върне там, където е бил - на върха, а това става само с обединение и единомислие даесно с феновете. 12-ият играч ни е най-важният. Това са хората, които трябва да помогнат на отбора и клуба. Казах, че ние оттук нататък започваме да градим отбор. Същевременно и инфраструктурата ще се подобрява, защото клубът е изчистен от задължения. Трябва да се прояви малко търпение."

За финал той отново отказа да влезе във война на думи с Любослав Пенев:

"Аз проблеми с никого не искам да имам, никого не съм обидил, никого не съм засягал, проявявам уважение абсолютно към всички. Тази тема не искам повече да я коментираме, който иска да помага - да помага. Който не иска - да стои отстрани и да не пречи."

ЦСКА-София спечели през миналата седмица с 4:2 срещу "Осиек", като изнесе силен двубой. Ако елиминира хърватите, тимът има добър шанс да отиде в групите на Лигата на конференциите.

"Най-важното е преминем този кръг и да отидем в следващия. Но за ЦСКА във всеки един мач подхода е един и същ, целта е победа и то на всяка цена, каза Младенов. - В ЦСКА спокойствие няма, но футболистите са по-уверени, подобираха своето самочувствие. Добре позиционирани стоят на терена. Участват активно и в двете фази.

Аз вече говоря и за трета фаза, подобряване това преливане от едната в другата зона. С времето има какво да подобряваме. За съжаление контузените все още липсват, но малко по-малко ще започнем да разчитаме и на тях. Започнаха тренировки, имам уверението, че някои от тях и преди септември ще бъдат готови."