ГЕРБ ще предложи Даниел Митов за премиер, но той веднага ще върне мандата. Това каза лидерът на партията Бойко Борисов.

Възможно е партията да предложи и кабинет, но това ще стане пред входа на президентството, за да могат гражданите да направят сравнение.

"Искаме да стоим далеч от всичко, което се случва в българската политика", категоричен бе Борисов.

И изтъкна, че моделът "Борисов" се е осланял на добри експерти и професоналисти.

Борисов разкритикува поведението на "Има такъв народ", но сподели същата теза като тяхната по отношение на "Демократична България" - че искат само и единствено постове.

За пореден път Борисов заяви, че неговото правителство е оставило държавата в най-добрата ситуация по отношение на епидемията от коронавирус. Той обвини служебното правителство, че е провалило ваксинационния процес.

Според Борисов социологическите проучвания, които сочат голямо доверие в служебното правителство, са добре платени и не отговарят на истинските нагласи на хората.

"В последните дни няма български политик, който да не каже "хаос". Единствено нашият слоган се оказа верен ("Ред в хаоса" - бел.ред.)", каза Борисов.

Той коментира предизборните слогани и на другите партии.

"Време е за друго" казват "Има такъв народ". Видяхте кое е другото, това е то - хаос. БСП казват "Сигурност в промяната. с Грижа за теб". Много се забавлявам с уважаваната от мен Корнелия Нинова, и не са прави нейните съпартийци, да я гонят с викове "Оставка" на Бузлуджа да бяга из гората като дива коза, защото тя изведе партията до небивали висоти - от четвърто на трето място.

Когато говориш за модела "Борисов", не мога да си обясня как толкова провалили се на избори, побеждавани по всякакви правила от нас, си позволяват да говорят с такъв тон", заяви Борисов.

Той коментира и лозунга на ДПС "Рестарт на държавността" с думите, че "така са я рестартирали, че дори не може да се стигне до излъчване на редовен кабинет".

"Ще дойде ден, когато доброто и здравият разум ще надделее над ината и омразата", убеден е Борисов.