Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви оставката си днес заради поредица от обвинения за сексуален тормоз и изпадане в немилост година след като беше широко приветстван на национално ниво за подробните си ежедневни брифинги и лидерство през някои от най-мрачните дни на пандемията от COVID -19, предаде Асошиейтед прес.

В телевизионно обръщение 63-годишният демократ категорично отрече умишлено да показва неуважение към жените, но заяви, че борбата му срещу това, което той нарече „политически мотивирана“ атака срещу него, ще подложи щата на месеци на сътресения и че той „не може да бъде причината за това. "

„Най -добрият начин да помогна сега е, ако се оттегля и оставя правителството да се върне към управлението“, каза Куомо.

Решението на трикратния губернатор на демократите ще влезе в сила след две седмици. Той го обяви след като беше застрашен от импийчмънт в местния законодателен орган. По-рано главният прокурор на Ню Йорк публикува резултатите от разследване, според което Куомо е сексуално тормозил най -малко 11 жени.

Разследващите казаха, че той е целувал жените, без те да се го искали, опипвал е гърдите или задните им части, правел е намеци за външния им вид и сексуалния им живот; и е създал работна среда, „изпълнена със страх и сплашване“.

Зам.-губернаторката Кати Хочъл, 62-годишна демократка и бивша членка на Конгреса от района на Бъфало, ще стане 57-ият губернатор на щата и първата жена, която заема поста.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.