Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун заяви, че Южна Корея проявява коварство. Причината са съвместните военни учения между Сеул и Вашингтон. Тя предупреди двете съюзнически държави, че ги грозят големи опасности в сферата на сигурността, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Ким Йо Чен, една от най-близките съветнички на брат си, нарече военните учения "опасни".

"Възползвам се от тази възможност, за да изразя своето искрено съжаление заради коварното поведение на южнокорейските власти", каза тя в съобщение, разпространено от севернокорейската агенция КЦТА.

Армиите на Южна Корея и САЩ започнаха днес подготвителни тренировки преди официалното начало на ученията в началото на идната седмица.

Маневрите са "нежелано, самоунищожително действие", което заплашва народа на Северна Корея и увеличава напрежението на Корейския полуостров.

"Съединените щати и Южна Корея ще бъдат изправени пред по-сериозна заплаха за сигурността, като игнорират нашите многократни предупреждения да не провеждат опасните военни учения", каза тя, цитирана от Ройтерс.

Северна и Южна Корея възстановиха миналия месец трансграничните си комуникационни връзки, които бяха прекъснати ит повече от година. Те увериха, че ръководителите им са се разбрали да работят за подобряване на отношенията.

САЩ имат 28 500 военни в Южна Корея, които бранят страната от разполагащата с ядрено оръжие северна съседка. Те вече намалиха мащабите на съвместните си военни учения, за да улеснят диалога по ядрения въпрос с Пхенян.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.