Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун разсея надеждите за ранно възобновяване на дипломатическите разговори със САЩ. Тя заяви, че американските очаквания за такива разговори може да донесат голямо разочарование за американците, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Това изявление на Ким Йо Чен дойде ден, след като съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че в неотдавнашното изявление на Ким Чен-ун има "интересни сигнали", че Северна Корея ще е готова едновременно за диалог и за конфронтация, но повече за конфронтация.

"Има една севернокорейска поговорка, която гласи: В съня онова, което е по-важно е не, че го сънуваш, а как го интерпретираш. Изглежда, че САЩ може би интерпретират ситуацията по такъв начин, че да се почувстват спокойни", заяви Ким Йо Чен. "Но очакванията, които те избраха да имат, може да предизвикат у тях по-голямо разочарование", предупреди тя.

Това изказване дойде и в момент, в който преговарящият на САЩ за Северна Корея Сун Ким е на посещение в Южна Корея. Вчера той каза, че се надява на положителна реакция скоро от Северна Корея на американската оферта за разговори.

Във вътрешната политика и в международните отношения Ким Йо Чен обикновено играе ролята на "лошото ченге", докато брат ѝ си изгражда образа на загрижен за народа лидер и ловък дипломат.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.