Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не съм абсолвент на университета Алпе Адрия в Клагенфурт, а специализант със защитен научен проект там. Това каза пред БТА номинираният от "Има такъв народ" за министър-председател Пламен Николов.

По-рано днес се появи публикация в клагенфуртския вестник "Клайне цайтунг", свързана с образованието на Пламен Николов в Австрия.

Авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, твърди, че Пламен Николов не е бил възпитаник на университета, съдейки по официална информация, получена от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

Николов обаче твърди, че е редно запитването от австрийска страна, да бъде отправено не към университета в Клагенфурт, а към австрийското Министерство за образование, наука и култура, тъй като става въпрос за научен проект "Феноменологията и фазите на преживяване при възприемането на субективното време".

"Благодарение на него съм защитил своя дисертационен труд пред ВАК", поясни Николов.

Проектът, чиято снимка Николов изпрати, е послужил за защита на докторската му теза в България.

Факсимиле от научния проект на Пламен Николов. Снимка БТА

Николов коментира, че именно австрийското министерство е присъдило стипендията "Ернст Мах", а университетът в Клагенфурт просто е бил мястото, където реализира своя научен проект.

Той уточни, че докато е бил там, е ползвал библиотеката и научния ресурс на тримата професори, които са били споменати и по време на пресконференцията. Двама от тях са още живи и здрави, посочва Николов, визирайки имената на Manfred Moser, Michael Polemis. Николов благодари за подкрепата им.

Именно посредством реализацията на проекта, Николов защитава и дисертационния си труд пред Специализирания научен съвет по философия към Висшата атестационна комисия /ВАК/ към МС на Република България.

Николов припомни, че докторските степени тогава са се присъждали от ВАК, а само аспирантурите са се водили към някакво научно звено - университет или академия.

"В този смисъл аз съм аспирант на СУ, но доктор на ВАК", уточни Николов.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.