Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мирела Демирева се класира на финал в скока на височина в леката атлетика на Олимпийските игри. Последната ни надежда за нещо значимо в Царицата на спортовете преодоля квалификационната норма от 195 см от третия опит. 

Демирева е сребърна медалистка от Рио де Жанейро.

Тя имаше трудности в квалификацията, направи цели 12 опита. Мирела с много мъки избегна отпадане още на първата височина - 182 см. На три от височините трябваше да стига до трети опит, но показа здрави нерви и дух.

Финалът в дисциплината е в събота от 13:35 часа наше време.

Сутринта бе успешна и за бореца Георги Вангелов, който премина репешажа в категория до 57 кг на свободната борба и по обед ще спори за бронза.

Вангелов се възползва от втория шанс и надви с технически туш Оскар Едуардо Тигрерос Урбано от Колумбия. 

Съперник в "малкия финал" е Нурислам Санаев (Казахстан). Очаква се схватката да започне около 13:30 наше време. Евелина Николова също се излезе за бронза в женската борба, така България може да има още медали днес.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.