Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Кой си ти, бе, предлагач!" Моля? Научете да говорите уважително и възпитано, както подобава на постовете, за които претендирате".

С тези думи се обърна към "Има такъв народ" Татяна Дончева от "Изправи се БГ. Ние идваме!, която е и лидер на "Движение 21". Изказването й пред бТВ бе по повод реплика на Станислав (Слави) Трифонов към съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в импровизирано интервю пред съпартиеца му Тошко Йорданов. Трифонов се обърна към съпредседателя на ДБ с думите "Кой си ти, бе, предлагач" - по повод споменаването на имената на служебни министри преди от ИТН да представят проектокабинета си. 

Дончева избягваше да назовава имена на политици и партии, но цялото й изказване бе един вид обръщение към "Има такъв народ" и коментар на действията на формацията или нейни представители.

"Една работа, за която вие очевидно не знаете как се върши. Не искайте от нас да носим съотговорност. Има неща, които не могат да станат на всяка цена. Ние ще поработим върху различни варианти", каза Дончева по темата ще даде ли парламентарната група, в която членува, гласове в подкрепа на правителството, предложено от ИТН.

И допълни:

"В България има десетки хиляди провинциални адвокати. Всеки ли добър на село трябва да бъде пробван за министър? В тази работа ще търсим професионалисти". 

Дончева заяви, че "личностите имат ключово значение".

"Ако министрите не са в състояние да си вършат работата, ние просто ще крушираме. Дотук не виждам много разбиращи хора. Мислят, че всички парламентарни разговори са бутафория, която старите политици си пробутват на избирателите. Разговорите са, за да се постигне решение.

Ако някой смята, че е измислил политиката и олимпийските игри - да ходи където иска. Ако някой смята да прехвърля отговорност на друг, а суверенът му е дал първото място, това не може да стане.  Аз не мога да постигна върхове в леката атлетика. Някой товарят сценаристите с очаквания, които те не могат да изпълнят", коментира Дончева.

Според нея поведението на лидерите на "Има такъв народ" няма нищо общо с правилата.

Дончева поясни, че до петък от "Има такъв народ" трябва да внесе своя проектокабинет при президента. Той след това трябва да го внесе в парламента. И многозначително изтъкна, че след внасянето в парламента могат да се правят промени на министри, но не и на премиера.

"Избирателят ни е поставил една супер сложна задача с хора, които ни се водят, ни се карат", каза още Дончева.

 

Коментари

Както всяка тревненска пръчка е пробвана

Така и останалите чворове трябва да си минат по реда. Нема нужда от селски драми. Обаче леля годзила се е накичила със злато като чирпанска циганка, да не ѝ е уроки.

Щяла да крушира, моля ви се

В самотната спалня май се е учило английски, то се разбира - с дълбок аграрен акцент.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.