"Тези момчета много ги харесвам, направиха много хубави неща, но явно са мнителни".

Това каза пред бТВ Мика Зайкова ("Има такъв народ") по адрес на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. И допълни, че когато са получили покана от тяхната партия, те са поискали да получат свобода.

"Има разлика между служебно и редовно правителство, отгоре няма парламент.  Когато искаш да бъдеш министър в едно правителство на парламентарна република, не можеш да правиш каквото си искаш. Ще трябва  да се съобразваш с приоритети. Да правиш това, което парламентът ти разпореди. Сега те са свободни, но при една парламентарна република трябва да се съобразяваш с решенията на парламента и с програмата и приоритетите на съответните партии", каза Зайкова.

Тя коментира и появилите се информации за фейсбук публикации на номинирания за правосъден министър срещу "соросоиди" и "майкопродавци".

"Въпрос на доказателство. Много ми е  неприятно, ако ще й Исус Христос да бяхме предложили за министър, все щяха да му намерят нещо. Всеки човек може да има някакви черни точки. Не мога да говоря. Вероятно ще се стигне до съд. Човекът е добър юрист", каза Зайкова.

Тя упрекна вицепремиера Атанас Пеканов, че не е поканил "Има такъв народ" при изработването на Плана за възстановяване, защото именно тази партия ще го изпълнява.

"Когато работим заедно, тогава има повече успех", каза Зайкова.

Тя все пак каза, че е оптимист, защото партиите са постигнали съгласие по основните приоритети.

"Когато престанем да крадем, парите ще стигат за всичко. Служебното правителство повиши събираемостта", каза Зайкова.

Тя коментира някои от министрите на "Има такъв народ" и ги определи като много добри специалисти.

"Надявам се да има електронно правителство, да има връзка межу НАП и митниците. Идват средства по европейски програми, по Плана за развитие и възстановяване. Моята мечта е България да стане модерна държава и нашата икономика да скочи в XXI в.

Производство на стоки и услуги с висока добавена стойност. Абсолютна реалност - ако спрем да крадем, ако направим програмно бюджетиране - поставяш цел, търсиш ефективност, правиш оценка на въздействието. Ще имаме парламентарна република, а не премиерска", каза още Зайкова.