Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Надявам се Иван Гешев да стане защитен свидетел и да бъде охраняван от бюрото за защита на свидетели. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Изказването му бе в рамките на дебата по предложението на "Демократична България" Гешев да внесе доклад за дейността на бюрото. Предложението бе прието със 143 гласа "за", 0 "против и 2-ма "въздържали се".

Иванов обясни, че като защитен свидетел Гешев би могъл да разкаже кой го е инсталирал на този пост и кой му е давал нареждания.

"Това бюро се превърна в една лична гвардия на главния прокурор", заяви Иванов.

И допълни, че бюрото е символ на "злоупотреба с власт, безконтролност, репресивност, заедно със специализираното правосъдие, КПКОНПИ, центрирана около поста в главния прокурор". Иванов определи бюрото като "частно НСО".

"Намаляват бройките на защитени свидетели. Корупция се преследва главно с ползване на защитени свидетели. Това бюро защитава един човек - главния прокурор, това е институционална перверзия", каза Иванов.

Вносителите припомниха, че за миналата година е бюрото е осъществявало защита на "нула лица".

"Докладите на главния прокурор са единствената отчетност. Главният прокурор може да контролира всеки, никой не може да контролира главния прокурор. Ако искаме реална обществена легитимност на фона на 40% гласували - да си свършим работата - да няма орган, пък бил той и главният прокурор, който да е над закона".

Това каза Атанас Славов ("Демократична България"). Той допълни, че бюрото е регистрирало спад на своята работа, но въпреки това са назначавани нови служители.

Гешев трябва да внесе доклада в 14-дневен срок.

Коментари

Пунт и пластика!

Шум и вятър.... през това време хунтата на РРадев и онези далвераджии Харвардите.... закриват БКК, остатъчни дялове и активи за милиарди вместо в министерствата ще се озоват в ръцете на спонсорите на РРадев! Тези ще надминат по грабеж Велчевците и Малкия Мук!

Герберащината

Боли ли Форка.... много боли га ти спрат финансирането тролско, а онези от ДПСаро Герберастката шайка да знаеш как ги боли, за сега им прибраха само два милиарда и вият от болка, туй Деса простакеса, туй еничарите Биков и Сачева вият като гладни кучета, а мръсника Бацо ходи по селата и пред баби и старци ръси простотии, лъжи и цинизми, що не дойде в някой град да го видим тоз страхливец.....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.