Евелина Николова загуби с технически туш (0:11) от Ирина Курачкина (Беларус) полуфинала в кат. до 57 кг в женската борба на Олимпийските игри в Токио. Така в четвъртък тя ще спори за бронза.

Курачкина, срещу която Николова няма победа, отново се оказа твърде силна за нея. Развръзката дойде малко повече от минута преди края, но това можеше да стане и по-рано, ако треньорът на националния отбор Петър Касабов не бе обжалвал съдийски решения.

Николова стигна до първата битка за отличията, след като направи шоу в последните секунди срещу молдовката Анастасия Ничита в четвъртфинала.

Българката губеше с 2:3, но вихрена атака й донесе драматичен успех с 6:3. Всичко това стана шест секунди преди края на схватката.

В първия си мач Николова преодоля Йовита Вжесиен (Полша) - 3:0.

Кирил Вангелов пък започна с победа и загуба в кат. до 57 кг в свободния стил. Той отстъпи с технически туш (4:14) от Кумар Рави (Индия). Азиатският шампион стигна до финала и така изтегли Вангелов на репешажи за бронза.

Преди това Вангелов отнесе с 11:0 Абделхак Кербахе (Алжир). В четвъртък той също ще има възможност да се пребори за стълбицата. Негов първи съперник е Оскар Едуардо Тигрерос Урбано (Колумбия).

При победа излиза за 3-4 място срещу Нурислам Санаев (Казахстан).

Станилия Стаменова отпадна на четвъртфиналите на 200 м кану, така Токио 2020 приключи рано за нея. Преди дни тя заяви, че след Олимпиадата ще сложи край, днес потвърди това намерение.

Стаменова завърши пета в серията си. Добави пред БНТ, че е болна и е имало вариант изобщо да не стартира.

В първата си серия Станилия зае четвърто място, така успя да продължи напред. Така стартовете й в японската столица бяха два.