Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"От ГЕРБ ще влезем и ще гласуваме против. Няма да подкрепим нито това, нито което и да е правителство."

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в живо включване във фейсбук профила си от посещение в Годечко по повод - какви са плановете на партията му при гласуване на кабинет на ИТН. В петък президентът Румен Радев връчи мандат на кандидат-премиера от формацията на Станислав (Слави) Трифонов - Пламен Николов. Утре ИТН ще представи проектокабинет пред парламентарните групи на ИБГНИ, "Демократична България" и БСП.

В събота обаче отново лидерът на ГЕРБ бе на друго мнение. В Котел - пак през фейсбук, той обяви: „Даже ние ще излезем от залата, за да намалим кворума и да си изберат правителство. Решението е Слави да ги събере, да го закове и да вървим по някакъв начин напред. При трети избори ще бъде по-невъзможно да се състави правителство от сега". Цитира го и пресцентърът му с това обявление.

Днес в Годечко Борисов прочете поименно имената на насядалите окоо него баби, като изреди суми по 5000 - 6000 - 10 000 лв., които им отпускат от партийната субсидия, за да си оправят къщите след тайфун.

Борисов написа в профила си:

“Кръстникът“ Румен Радев доведе страната до абсолютен хаос! Ние помагаме на пострадалите от тайфуна, защото явно финансовият министър ня Радев е прекалено зает да обърне внимание на проблемите на хората. Докато народът се дави, президентът е на опера – на „Дон Джовани“?! (операта е "Дон Жуан", а държавният глава посети премиерно представление в Залцбург, след като се срещна с Федералния президент на Австрия Александер Ван дер Белен, по чиято покана бе на работно посещение. "Дон Джовани" - както се изписва на италиански, бе спомената в съобщение на президентството - което Борисов навярно иронизира - б.р.)

Съгласен съм със съдружниците на Асен Василев, които го определиха като „много умен измамник“. Двамата с Кирил Петков манипулират общественото мнение с откровени лъжи.

Харвардският възпитаник продължава да говори небивалици за пренасочване на финансови потоци, докато България е изправена пред нова COVID вълна, увеличаващ се мигрантски натиск и настъпваща икономическа криза. Този служебен кабинет ще потопи Румен Радев, колкото повече управлява– толкова по-лошо за народа."

Според него президентът Румен Радев е и причината да няма диалог между партиите.

"Служебното правителство се дискредитира. Румен Радев ще падне заради него. Последната илюзия, че всички партии могат да се разберат, изчезна", добави Борисов.

На място той инспектира и ремонтиран третокласен път, за който каза "... и ние изчегъртахме дупките, направихме асфалт и чакаме те да го боядисат" (по аналогия с популярната фраза, посветена ясно на кого, б.р.)

"Ако не - след някой и друг месец ще я маркираме на хората", каза Борисов с усмивка в компанията на Николай Нанков и Младен Маринов.

И след напоителните багодарности от местния кмет, Борисов завърши разговора с думите:

"И както оня е завършил с "Картаген трябва да падне" -  Румен Радев трябва да падне! Най-голямото зло за България е тоя човек." ("оня" в случая е Марк Порций Катон Стари, а репликата е "Картаген трябва да бъде разрушен" - б.р.)

Финалът бе как камерата "набива" в прясно положения асфалт.

Коментари

Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Най-голямото зло за България е тоя човек

Притеснява ме много здравословното състояния на "тоя човек". За Бойко Методиев Борисов говоря. Ще вземат да го освидетелстват преди съдебните процеси, ще го обявят за невменяем и пропаднаха делата срещу него. Да вменяваш на други това, което цял народ си мисли отдавна за теб, си е за освидетелстване веднага.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.