Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кристина Тимановска (Беларус), която отказа да се подчини на нареждания на делегацията си на Олимпийските игри в Токио и поиска политическо убежище, е приютена от посолството на Полша и е под охрана там, информира Би Би Си.

Преди това лекоатлетката е прекарала нощта в хотел, където е пазена от японски полицаи.

Британската обществена медия се позовава на опозиционната Беларуска спортна асоциация за солидарност, която е създадена през миналата година покрай протестите срещу Александър Лукашенко. Тя има за цел да помага на репресирани спортисти. От организацията са съобщили пред Би Би Си, че Тимановска е пожелала убежище от Полша.

Марчин Пржидаш от полското външно министерство е заявил, че на Тимановска е предложена "хуманитарна виза". А неназован източник казва, че съпругът на лекоатлетката е напуснал Буларус и се намира в Украйна.

Кристина Тимановска участва в спринта на 200 метра. Тя се оплака в социалните мрежи, че е била заставена да бяга в щафетата 4х400 м, след като нейни съотборнички не можели да застанат на старт. Хора от делегацията влезли в стаята й и казали, че има един час, за да си стегне багажа и да се отправи към летището, за да се завърне в Минск.

Тимановска била принудена да се подчини, но на летището поискала помощ от полицията и МОК. Изпратила и видеообръщение до Асоциацията за солидарност. Страхувала се от репресии към семейството й в родината.

Източник от Олимпийския комитет на Беларус е цитиран от световните агенции да казва, че спринтьорката е била извадена от отбора заради нейното "емоционално и психическо състояние".

Говорителят на МОК Марк Адамс пък припомни, че на Беларус са били налагани санкции. Наказани са официални лица, сред които синът на Лукашенко.

Междувременно още няколко държави са предложили на Тимановска политическо убежище.

Коментари

....

Не разбрах каква точно е била репресията и за кое се е подчинила и за кое - не, но все пак е добре, че веднага е намерила решение.

Д-р Лукашенко

Какви репресии, какви 5 ребли?! Хората с емоционални проблеми в Беларус ги пращаме на дълга почивка. Понякога пращаме при тях и техни роднини за пълен емоционален конфорт.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.