Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От днес до 9 август общо 20 квартала в София остават без топла вода. За това предупреди още преди месец "Топлофикация - София", а причината е профилактика и ремонтни дейности.

ТЕЦ "София Изток" напълно спира работа, което ще засегне 6274 абонатни станции. За период от 7 дни - от 2 до 9 август, ще бъде преустановена работата и на топлорайон "София". По план всяка година един от столичните райони минава през такава профилактика. 

Ето кои софийски квартали ще имат само студена вода през следващите 7 дни:  “Яворов”, “Подуене – Редута”, “Христо Смирненски”, “Гео Милев”, “Изток”, “Изгрев”, “Лозенец”, “Дианабад”, “Младост” 1, 1А, 2, 3 и 4, “Мусагеница”, “Полигона”, “Студентски град”, “Витоша”, “Малинова долина”, “Дървеница”, жк. “Дружба 1 и 2”, “Промишлен район – Гара Искър”, комплекс “Враня”, БАН и Националният институт по метеорология и хидрология.

За жалост в някои от тези райони има и планирани спирания на студената вода от "Софийска вода" - в отделни части на "Дружба", "Надежда", "Люлин", "Мусагеница", "Студентски град", "Дървеница", "Малинова долина" - така че някои софиянци няма да имат никаква опция през едни от най-горещите дни в годината.

Столична община обаче ще раздава днес и утре безплатна минерална вода на три пункта в града - от 13 часа на Орлов мост при езерото Ариана, на площадното пространство при храма "Света Неделя" и в градината на НДК при пилоните. По случайност и трите места са извън района на спиране на топла или студена вода.

Предвидено е и след 13 часа да се извършва оросяване на столични улици и булеварди. Целта е намаляване на прекомерното затопляне на въздуха и на пътната инфраструктура.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.